top of page
  • Foto van schrijverLieke Bruijn

Het water
Met het water voel ik me al levenslang verbonden...

Als kind leerde ik zeilend op een platbodem ons land vanaf de waterkant kennen. Al varend ontdekten wij de mooiste plekjes en zwemmen ‘in de plomp’ hoorde er

natuurlijk altijd bij. Later in mijn studententijd bleek leren roeien en zeilen in 16 m2 leuk maar bovenal ook erg gezellig. De liefde voor het water werd door mijn huwelijk

versterkt en met onze zeilboot verkenden wij in navolgende jaren met het gezin vele

wateren dichtbij en ver weg.

Al zeilend in een Optimist en 420 beleefden onze kinderen menig avontuur en wij,

met een optimist op het dak van de auto, natuurlijk ook met hen.


Vooraf had ik me nooit bedacht dat opnieuw leren roeien op de Rotte zo inspirerend en prikkelend zou zijn. En zomerweken zijn voor mij nooit af als ik waar dan ook niet in de golven van een zee heb kunnen zwemmen.

Vooraf had ik me nooit bedacht dat opnieuw leren roeien op de Rotte zo inspirerend en prikkelend zou zijn. En zomerweken zijn voor mij nooit af als ik waar dan ook niet in de golven van een zee heb kunnen zwemmen. Kortom de nimmer aflatende aantrekkingskracht van het water is op mij dus wel van toepassing. Vertoeven in en om het water werkt rustgevend en ontspannend en draagt bij aan het weer opdoen van nieuwe energie. Voor mijn persoonlijk leven een onontkoombaar gegeven. Als psycholoog ga ik dagelijks met plezier en interesse met mensen in gesprek. Zij voelen de behoefte om na te willen nadenken over hun functioneren op de werkvloer. Of zij reflecteren op het nemen van een juiste vervolgstap als zij op een (loopbaan)kruispunt in hun leven staan.


In dat proces ‘loop ik een stukje mee’ en tijdens deze begeleiding nodig ik mensen uit om op een mogelijk andere wijze naar zichzelf en hun werkomgeving c.q. de wereld te kijken. In die context is iedere vraagstelling weer anders. Voor beide partijen werkt het positief stimulerend als vastgelopen patronen zichtbaar worden en in dit bewustwordingsproces nieuwe energie weer gaat ‘stromen’. Over de vraag om als vertrouwenspersoon van de KR&ZV De Maas te willen fungeren hoefde ik niet lang na te denken. Het gaat over mensen en dat verveelt mij nooit.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page